KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2022

Romski izobraževalni inkubator v Grosuplju

 Šolsko leto 2012/2013
 

Zaključna prireditev v RII Grosuplje

V petek, 14. junija 2013 so otroci in izvajlke učne pomoči v Romskem izobraževalnem inkubatorju Grosuplje ob koncu šolskega leta pripravii zaključno prireditev in razstavo izdelkov. Obiskovalci so si lahko ogledali razstavo likovnih izdelkov, uprizoritev pravljice Škrat Kuzma dobi nagrado ter poslušali recitacije.

Nekaj utrinkov iz ustvarjalnih delavnic, ki so potekale v Romskem izobraževalnem inkubatorju Grosuplje v letu 2012/2013.

Romski izobraževalni inkubator v Grosuplju je odprt vsak dan med 15. in 18. uro.
Popoldanske aktivnosti v Romskem izobraževalnem inkubatorju se začnejo z dvournimi aktivnostmi za osnovnošolce, ki zajemajo uro in pol učne pomoči, v zadnjih 30 minutah pa imajo otroci možnost sodelovanja v različnih ustvarjalnih, športnih ali družabnih aktivnostih.
Po končanem delu z osnovnošolci potekajo enourne ustvarjalne aktivnosti za predšolske otroke.
 

***
 

Pust

V Romskem izobraževalnem inkubatorju Grosuplje so 12. februarja 2013 vsi skupaj postali maškare. Da pa je bilo še bolj zabavno in veselo, smo na pustno rajanje povabili tudi starše. Veliko se nas je nabralo! Najprej smo poslušali pravljico o Pustu in zakletem gradu. Pravljici je sledila ustvarjalna delavnica. Otroci so skupaj s starši izdelovali pustne maske. Poskrbeli pa smo tudi za lačnega pusta hrusta – zamesili in ocvrli smo flancate in naredili sadno kupo. Medtem, ko so izvajalke skupaj s starši pripravljale mizo, so otroci pred bivalnikom odplesali pustne plese ter se igrali s padalom. Potem pa je le prišel čas za zasluženo sladkanje s flancati in sadno kupo!

Izvajalke učne pomoči v RII Grosuplje

 
 
 
 

 

Romskem izobraževalnem inkubatorju v Grosuplju smo se na začetku novega leta spraševali, kaj si vsak od nas želi doseči v bližnji prihodnosti. Med množico želja so se izoblikovale tudi želje o napredku v šoli, razvoj prijateljskih vezi itd. Skozi celotno drugo polovico šolskega leta bomo opazovali kako jabolka z željami zorijo, junija pa bomo pričeli z obiranjem. Vsi si želimo, da bo vsak od nas lahko obral jabolka (z željami), ki jih je nalepil na drevo.
Izvajalke učne pomoči v RII Grosuplje
V Romskem izobraževalnem inkubatorju Grosuplje smo se praznično poslovili od starega leta

Novoletne počitniške dni smo v Romskem izobraževalnem inkubatorju Grosuplje izkoristili za ustvarjanje in praznovanje prihajajočega leta. Z mentoricama Darjo in Tino Koščak smo ustvarili slikovite svečnike, ki smo si jih na praznični zabavi 28. 12. 2012 izmenjali v znak obdarovanja. Mentorica Lea Lukan pa je s predšolskimi otroki ustvarila čudovite smrečice, s katerimi smo okrasili naš inkubator, nekaj pa so jih otroci odnesli domov.

Nismo pa pozabili tudi želje, ki vsakogar od nas pospremijo v novo leto. Kaj si želimo v prihajajočem ali pa v naslednjih letih, ko bomo malce večji, si lahko ogledate na našem plakatu.

Obenem vam RII Grosuplje vošči srečno novo leto in veliko prijetnih trenutkov v 2013!

 
 
 

Oktober 2012:
V RII v Grosupljem so potekale različne delavnice in aktivnosti, kot na primer: barvanje listov iz das mase, izdelovanje buče, izdelovanje plakata "Jesen", plesna delavnica, sestavljanje kock, poslušanje pravljice o miški Filipu in pogovor o njej, igranje družabnih iger, izdelovanje verižic iz perlic idr.
 

Poletne delavnice v Romskem izobraževalnem inkubatorju v Grosuplju

V Romskem izobraževalnem inkubatorju v Grosuplju so med 16. in 23. julijem 2012 potekale različne delavnice in aktivnosti. Ustvarjalni del poletnih delavnic se je vrtel okrog čarobnega sveta škratov. Izdelovali smo škratovske kapice, vilinska krila in druge škratovske pripomočke. Iz različnih materialov smo naredili čarobno škratovsko deželo. Del časa smo namenili učenju pesmice »Enkrat je bil en škrat«. Za zadnji dan poletnih delavnic, smo pripravili kratko predstavo o škratovskem zborovanju. Škrati so na škratovskem zborovanju pokazali, kaj vse znajo. Imeli smo kuharice, policiste, gasilca in vilo. Na koncu pa so škratje zapeli pesmico o škratu.

 

 ***

 Šolsko leto 2011/2012