KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2022

Foto galerija

 

Zaključna prireditev fotografske in video delavnice v Kerinovem grmu 

V Romskem izobraževalnem inkubatorju Krško – Kerinov grm je bila ob koncu fotografske in video delavnice za romske otroke organizirana razstava fotografij in ogled filma.
Delavnico je organiziral Inštitut za narodnostna vprašanja.
Izvajalec fotografske delavnice je Žiga Koritnik, izvajalca video delavnice sta Emina Djukić in Jaka Kramberger.

 
 

Festival romske ustvarjalnosti v Lokvah   

V ponedeljek 1. julija 2013 se je pričel v romskem naselju Lokve, občina Črnomelj, Festival romske ustvarjalnosti, ki predstavlja del aktivnosti Romskega izobraževalnega inkubatorja v Beli krajini.

 

Poletne ustvarjalne delavnice v Lokvah

V okviru Romskega izobraževalnega inkubatorja Bela krajina potekajo v času poletnih počitnic, trikrat tedensko, v naselju Lokve, ustvarjalne delavnice za otroke.

 

 

 

 

Arhiv 

Galerija slik 2013

Galerija slik 2012 

Galerija slik 2011

Galerija slik 2010