KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2022

Šolsko leto 2010/2011

 

V Romskem izobraževalnem inkubatorju Trebnje se izvaja učna pomoč, v času poletnih počitnic pa raznolike ustvarjalne delavnice za otroke.


 
 

V romske naselju Hudeje je bil v sklopu praznovanj ob svetovnem dnevu Romov, 8. aprila 2011 svečano predan v uporabo Romski izobraževalni inkubator. Prireditve so se poleg številnih prebivalcev naselja udeležili tudi župan občine Trebnje, predstavniki krajevne skupnosti, ravnateljica Vrtca Trebnje ter ravnatelj Osnovne šole.

 

V letu 2010 pri projektu ni bilo planiranih finančnih sredstev za izvajanje učne pomoči, zato so se aktivnosti izvajale s pomočjo 8 prostovoljcev, ki so 15 romskim učencem nudili pomoč pri pisanju domačih nalog in učenju. Poleg tega so prostovoljci izvajali tudi druge aktivnosti, kot so druženje, spremljanje in prevoz na obšolske dejavnosti in spoznavanje ustanov.
Učna pomoč se je izvajala v okviru Dnevnega centra Kher šu beši v romskem naselju Hudeje.

 

V Trebnjem projekt občasno najavlja velik plakat.