KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2022

Šolsko leto 2011/2012

 
V šolskem letu 2011/2012 je bil Romski izobraževalni inkubator v Grosuplju odprt vsak dan med 15. in 18. uro.

Zaključna prireditev v Romskem izobraževalnem inkubatorju v Grosuplju

Izvajalke učne pomoči in otroci, ki so se v zadnjih mesecih učili in ustvarjali v okviru Romskega izobraževalnega inkubatorja v Grosuplju, so 21. junija 2012 pripravili zaključno prireditev.

Delovanje Romskega izobraževalnega inkubatorja v Grosuplju

V Romskem izobraževalnem inkubatorju v Grosuplju se je od januarja 2012 odvijala vsakodnevna učna pomoč za učence ter številne druge dejavnosti za predšolske in šolske otroke.


Otroci so s posebnim veseljem sodelovali na delavnicah in rajanju v času pusta.

Veliko so ustvarjali z barvami.


Vsak dan se je v inkubatorju izvajala učna pomoč.


 

Otvoritev Romskega izobraževalnega inkubatorja v Grosuplju
 

V sredo, 25. januarja 2012, smo v okviru projekta Dvig socialnega in kulturnega kapitala, v okoljih kjer živijo predstavniki romske skupnosti odprli, v romskem naselju Smrekec v občini Grosuplje, šesti Romski izobraževalni inkubator.
Otvoritvene slovesnosti se je udeležil tudi minister za šolstvo in šport prof. dr. Igor Lukšič.