KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2022

Romski izobraževalni inkubator v Beli krajini

 

Romski izobraževalni inkubator Bela krajina - šolsko leto 2012/2013 

V času poletnih počitnic se v romskem naselju Lokve, občina Črnomelj odvija Festival romske ustvarjalnosti, ki predstavlja del aktivnosti Romskega izobraževalnega inkubatorja v Beli krajini. Aktivnosti v obliki kreativnih delavnic, iger in športa bodo potekale trikrat tedensko (v ponedeljek, sredo in petek) po 2 uri na dan, meseca julija in avgusta. 

Festival romske ustvarjalnosti v Lokvah  

V ponedeljek 1. julija 2013 se je pričel v romskem naselju Lokve, občina Črnomelj, Festival romske ustvarjalnosti, ki predstavlja del aktivnosti Romskega izobraževalnega inkubatorja v Beli krajini. Aktivnosti v obliki kreativnih delavnic, iger in športa bodo potekale trikrat tedensko po 2 uri na dan, meseca julija in avgusta. Utrinki prvega dne so zabeleženi tudi na slikovnem gradivu.

 

 

Lokve 

Učna pomoč se v Lokvah (Črnomelj) izvaja individualno, po domovih učencev. Učno pomoč je imelo 5 učencev (2. in 3. triade) OŠ Mirana Jarca Črnomelj in 1 dijakinja 1. letnika srednje šole.

Boriha-Rosalnice 

Učna pomoč se v šolskem letu 2012/2013 v naselju Boriha-Rosalnice izvaja individualno, po domovih učencev. Učno pomoč so dobivali 4 otroci (1. in 2. triade) OŠ Metlika. 


V RII v Rosalnicah sta bili v mesecu oktobru izvedeni dve ustvarjalni delavnici: na prvi so otroci izdelovali/sestavljali ptičjo krmilnico, jo pobarvali in okrasili, na drugi pa so izrezovali buče za noč čarovnic, se pogovarjali o prazniku, njegovem izvoru in o tem, kaj ob tem dnevu počno otroci v Ameriki.
 

Otroci, ki obiskujejo učno pomoč v Romskem izobraževalnem inkubatorju Bela krajina - Rosalnice-Boriha so ob pomoči izvajalke učne pomoči Milene Grubač izdelali drugo številko časopisa Romano Kham.
 


 

 

 

Šolsko leto 2011/2012 

Šolsko leto 2010/2011