KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2022

2013

 

Fotografska in video delavnica v Kerinovemu grmu

V Romskem izobraževalnem inkubatorju Krško – Kerinov grm, se je začela fotografska delavnica in video delavnica za romske otroke, ki bo trajala do 25. julija 2013. Udeleženci delavnice se bodo spoznali z osnovami fotografiranja in z osnovami videa.
Delavnico organizira Inštitut za narodnostna vprašanja.
Izvajalec fotografske delavnice je Žiga Koritnik, izvajalca video delavnice sta Emina Djukić in Jaka Kramberger.


Okraševanje inkubatorja 

Likovna in ustvarjalna delavnica v Romskem izobraževalnem inkubatorju v Prekmurju v Vanči vsi-Borejci (julija 2013) na kateri so otroci krasili stene inkubatorja.

  

Fotografska in video delavnica v Šmihelu

V Romskem izobraževalnem inkubatorju Novo mesto – Šmihel je potekala fotografska in video delavnica za otroke. Udeleženci delavnice so spoznavali osnove fotografiranja in videa. Delavnica je potekala med 15. in 18. julija 2013, ko se je zaključila z razstavo fotografij in predvajanjem kratkega filma.
Delavnico organizira Inštitut za narodnostna vprašanja.
Izvajalec fotografske delavnice je Žiga Koritnik, izvajalec video delavnice pa je Jaka Kramberger.
Začetek delavnice:Zaključna razstava fotografija:
 

Festival romske ustvarjalnosti v Lokvah   

V ponedeljek 1. julija 2013 se je pričel v romskem naselju Lokve, občina Črnomelj, Festival romske ustvarjalnosti, ki predstavlja del aktivnosti Romskega izobraževalnega inkubatorja v Beli krajini.

  

Zaključna prireditev v RII Grosuplje 

V petek, 14. junija 2013 so otroci in izvajlke učne pomoči v Romskem izobraževalnem inkubatorju Grosuplje ob koncu šolskega leta pripravii zaključno prireditev in razstavo izdelkov. Obiskovalci so si lahko ogledali razstavo likovnih izdelkov, uprizoritev pravljice Škrat Kuzma dobi nagrado ter poslušali recitacije.

Ustvarjanje in druženje otrok v Romskem izobraževalnem inkubatorju v Grosuplju   

Nekaj utrinkov iz ustvarjalnih delavnic, ki so potekale v Romskem izobraževalnem inkubatorju Grosuplje v letu 2012/2013.

Building Roma Youth Leaders through Active Youth Work  

Usposabljanja "Building Roma Youth Leaders through Active Youth Work ", ki ga je organiziral Roma Youth Centre iz Kumanovega in je potekal v Strugi v Makedoniji, od 19. do 26. aprila 2013, sta se udeležila Sandi Horvat in Marcel Baranja. Na usposabljanju sta  predstavila Romski akademski klub ter  projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti.

  

Posvet "Delo centrov za socialno delo z Romi - predstavitev primerov dobrih praks"

Taja Borštnar je na posvetu »Delo centrov za socialno delo z Romi - predstavitev primerov dobrih praks«, ki je potekal v torek, 28. maja 2013, s pričetkom ob 9. uri v Mladinskem centru Krško (Krško) predstavila svoje delo pri projektu Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih,kjer živijo predstavniki romske skupnosti.

Izobraževalna delavnica: Na novo pot z jeziki

V soboto, 27. aprila 2013 je ob 10. uri v Romskem izobraževalnem inkubatorju v Prekmurju –  Vanča vas-Borejci potekala delavnica »Na novo pot z jeziki«. Izvajalec: Marcel Baranja.

  

Nogometni turnir 

V sredo, 24. aprila 2013 je ob 17. uri Romski izobraževalni inkubator Prekmurje – Vanča vas-Borejci na nogometnem igrišču organiziral turnir v nogometu otrok iz starostne skupine U-6.
Izvajalci: Konstantin Friedreich, Danijel Kovač in Simon Baranja.

   

Predstavitev diplomske naloge

V četrtek, 18. aprila 2013 bo ob 17. uri v Romskem izobraževalnem inkubatorju v Prekmurju – Murska Sobota predstavitev diplomske naloge z naslovom »Dvig socialnega in kulturnega kapitala romskim učencem z dodatno strokovno pomočjo«.
Predavateljica: Martina Veren.

  

STEREO-MINACIJA 

Med 15. in  19. aprilom 2013, je na OŠ Franceta Prešerna Črenšovci in Ekonomski šoli Murska Sobota potekal dogodek: »STEREO-MINACIJA«
Izvajalke: Tina Friedreich, Doris Moršič in Ramona Žunič.

 

Ustvarjalna delavnica: pomlad 

V okviru Romskega izobraževalnega inkubatorja Prekmurje je v petek 12. aprila 2013 na OŠ France Prešeren v Mariboru potekala ustvarjalna delavnica na temo pomlad. Izvajalka: Maša Krištofič.

   

Strokovna ekskurzija 

V petek, 12. aprila 2013 je Pedagoški inštitut, Center razvojno-raziskovalnih pedagoških iniciativ Korak za korakom organiziral strokovno ekskurzijo na Dolenjsko, v Belo krajino in Posavje. Udeleženci ekskurzije so si bodo ogledali delo v vrtcu (RII Krško) v Kerinovem grmu in dejavnosti Javnega vrtca pri OŠ Belokranjskega odreda Semič, ki potekaji  v okviru projekta.  

ČISTE ROKE SO VARNE ROKE

 V četrtek, 11. aprila 2013, je ob 15. uri v Romsko izobraževalnem inkubatorju Prekmurje – Vanča vas-Borejci potekala izobraževalno-ustvarjalna delavnica za otroke in mladino: ČISTE ROKE SO VARNE ROKE.
Izvajalec: Sandi Horvat.

 

Izobraževalno-ustvarjalna delavnica v sklopu festivala Romano Čhon 

V petek, 5. aprila 2013 je v  CAAP Maribor - v sklopu 5. festivala Romano Čhon - potekala izobraževalno-ustvarjalna delavnica. Izvajalci delavnice so bili Jasmina Ahmetaj, Maša Krištofič in Miha Moškon.

Otvoritev 5. Festivala romske kulture Romano Čhon  

V sredo, 3. aprila 2013, ob 17. uri je bila v Centru Maximus v Murski Soboti (Starmax – rumena dvorana) otvoritev 5. Festivala romske kulture Romano Čhon s premiero dokumentarnega filma »ROMSKA KULINARIKA S PRIDIHOM SODOBNOSTI«. Avtorji filma so Megi Kovač, Sandi Horvat in Aleksandra Pestner.

Izdelava voščilnic za materinski dan 

V okviru Romskega izobraževalnega inkubatorja Prekmurje bo v petek 22. marca 2013 na OŠ France Prešeren v Mariboru potekala ustvarjalna delavnica: izdelava voščilnic za materinski dan. 
Izvajalka: Maša Krištofič

 

Pust v RII Grosuplje 

V Romskem izobraževalnem inkubatorju Grosuplje so 12. februarja 2013 vsi skupaj postali maškare. Izvajalke učne pomoči v RII Grosuplje 

 
 
 
 
 
 

Pust v Romskem izobraževalnem inkubatorju Prekmurje  

V okviru Romskega izobraževalnega inkubatorja Prekmurje je v petek 12. februarja 2013 na OŠ France Prešeren v Mariboru potekala ustvarjalna delavnica: Pustne maske.  Izvajalka: Maša Krišofič

 

Kaširanje - čudežna žival

V okviru Romskega izobraževalnega inkubatorja Prekmurje je v petek 25. januarja in v petek 1. februarja 2013 je na OŠ France Prešeren v Mariboru potekala ustvarjalna delavnica »Kaširanje – čudežna žival«
Izvajalka: Maša Krištofič

   

Zimske radosti  

V okviru Romskega izobraževalnega inkubatorja Prekmurje je na OŠ Franceta Prešerna v Mariboru, v petek, 18. januarja 2013 potekala likovna delavnica. Izvajalka: Maša Krištofič.